Gezondheidsnieuwsbrief Pasio

In deze nieuwsbrief gaan we in op supplementen die neerslachtigheid verminderen en stemming verbeteren


Neerslachtigheid komt veel voor vanaf het begin van de herfst tot en met het eind van de winter. Zo veel dat er een speciaal woord voor bestaat: SAD (Seasonally Affected Disorder) ofwel winterdepressie. Ongeacht het aantal feestdagen (zoals Valentijnsdag of Carnaval), ze zijn minder leuk als je er geen energie voor hebt om het te vieren.
De hoofdreden voor winterdepressie is vitamine-D gebrek wegens gebrek aan UV-straling (berggebieden uitgezonderd) die vitamine D in de huid om kunnen zetten.
Vitamine D-gebrek heeft niet alleen een nadelige invloed op de weerstand, maar ook op de stemming. Gebrek aan (zon)licht vermindert niet alleen de aanmaak van vitamine D, maar ook van melatonine, wat vervolgens de slaapcyclus verstoort. Aangezien melatonine direct verwant is aan serotonine het gelukshormoon, is dat een andere reden waarom we vaak gedeprimeerd zijn tijdens donkere dagen.
In plaats van ons op deze 2 supplementen te richten, gaan we in op 3 andere supplementen die ieder op hun eigen manier in staat zijn om de stemming te beïnvloeden.


De 3 supplementen die hieronder kort toegelicht worden, zijn slechts een paar van de vele supplementen, die u kunnen opmonteren.
SAM-e

SAM-e of S-adenosylmethionine is een zeer veelzijdig aminozuur, dat vooral bekend staat als leverreiniger. Zo goed zelfs dat SAM-e vaak preventief wordt ingezet voorafgaand aan overmatig alcoholgebruik zoals tijdens carnaval om katers te voorkomen.
Gecombineerd met glucosamine is SAM-e ook een zeer effectieve gewrichtsbeschermer.
Vanwege de rol als methyldonor voor neurotransmitters als L-dopa, dopamine, serotonine, adrenaline en fosfatidylcholine is SAM-e in staat om soms al binnen 1 week de stemming aanzienlijk te verbeteren.
5-HTP

5-HTP is de precursor voor serotonine (het gelukshormoon) dat directe invloed heeft op stemming, eetlust en slaap (melatonine). Het is mogelijk om het serotonine-niveau via tryptofaanrijke voeding (dadels of bananen) op te krikken, maar daar is wel een aanzienlijke hoeveelheid voor nodig.
Serotonine zelf is ook in bijv. walnoten te vinden, maar helaas kan serotonine de bloed-hersenbarrière niet passeren. 5-HTP kan dat wel, zodat het ophogen van het serotonineniveau op deze wijze vrij eenvoudig is.

N-acetyl Tyrosine

N-acetyl tyrosine is een stabiele vorm van L-tyrosine, het aminozuur dat de aanmaak van catecholamines zoals dopamine bevordert en zo stemming en focus verbetert.
N-acetyl-tyrosine ondersteunt tevens de productie van schildklierhormoon. Tijdens een dieet hebben mensen zowel last van een chagrijnige stemming en lusteloosheid, waardoor de stofwisseling vertraagt. Wegens deze 2 bijzondere eigenschappen is (N-acetyl)tyrosine bijzonder geschikt als afslanksupplement.

GRATIS supplement

Al jaren is het bij Pasio Ingredients mogelijk bij een bestelling voor een gratis proefmonster te kiezen en zonodig zelfs speciale verzoeken in te dienen.
Vanaf nu is hier een dimensie aan toegevoegd: u kunt nu een GRATIS supplement ontvangen (potje of blister) als u voor meer dan 150 euro bij ons bestelt.
Er is momenteel een lijst van wel 10 supplementen beschikbaar waar u uit kunt kiezen, variërend van appelciderazijn, chroom GTF, Energía, foliumzuur, 5 verschillende probiotica (waaronder Oral Probiotic gum), SAM-e, Sleep Optimizer en soms zelfs een unieke kans op een zeer duur supplement, zoals momenteel Equine Dophilus.

Besteed meer dan 150 euro!
Ontvang een supplement ter waarde van €5 tot €72,50

Nu geheel GRATIS!